hari ini hari khamis bersamaan 4 November 2010..

mule2 saye, NUR ADIBAH, NUR HIDAYAH & NOORRUL 'AIN naik bas KKL menuju ke BUKIT JALIL...bile da sampai BUKIT JALIL, kami berjalan kaki ke stesen LRT yg mulenye kami sangke stesen KTM..disitu bermulala sesi KEPICANGAN...


saye, NUR ADIBAH & NUR HIDAYAH mmbeli tiket ke KL SENTRAL...

KEPINCANAN PERTAMA :: NOORRUL 'AIN DAN AELA da siap beli tiket da.. kami yg xtau ape2 dan xpenah nak LRT, menonong ikut je AELA & NOORRUL 'AIN yg semula jadi penah naek LRT tnpe mngetahui yg haluan mereka dgn kami berlainan...mereka berdua turun kt BANDAR TASIK SELATAN...bile dorg turun, kami yg BLUR ni pn ikut la skali...

KEPINCANGAN KEDUA :: bile da slh nek LRT tu,mstila kne nek LRT len lak kn.. so, kami ber3 naekla LRT ke SENTUL TIMUR tp trun kt MASJID JAMEK...da trun MASJID JAMEK,kne brjln kaki g kt KELANA JAYA LINE lak, dr stu brula kami beli tket ke KL SENTRAL..

KEPINCANGAN KETIGA ::lpas da beli tiket KTM ke tmpat msg2..saye & NUR ADIBAH berpecah ngn NUR HIDAYAH sbb aliran kami brlainan.. saye & NUR ADIBAH tggu KTM PORT...KTM pertama smpai, Giler Penuh!! [pdhal xdela pnuh mn pn, sbb org kt dlm tu xnk bg can kami ni msuk] KTM kedua sampai, kne nek KTM SHUTTLE..mmndangkan xnk tggu lme, ak redah gak nek bnda SHUTTLE tu..bnde SHUTTLE tu last stesen benti kt KLANG jer.. so, saye kne trun kt KLANG then, tggu KTM PORT yg mmg trus pegi ke PORT...

time tu mmg da GILER PANCIT!! NUR ADIBAH lak, msej saye, dye kate " Yana, ak kne dok sorg2 kt tepi highway ni...tayar moto ayah ak pancit...huhu" da nmpak sgt hari MEMINCANGKAN...

p/s :: sebelum saye sempat fikir bnde yg bkn, sye cpat2 ucap ALHAMDULILLAH,sbb stiap ape yg berlaku pd hari MEMINCANGKAN itu ad hkmahnye...mgkin jugak, utk ksdaran dri sndri utk sntiase mngucap SYUKUR kpd ILLAHI atau dlm xsdr peluang utk mghapuskan dosa2 kecil kite..

2 comments:

gabanMorka said...

pengajaran:jangan kalut
hahahaha

NURDIYANA said...

yee!! baikla.. lpas ni da xkalut da.. ^_^